Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ομιλία Κ.Ροκονίδα στη συγκέντρωση κατά των ανεμογεννητριών στις 26/03/2017



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ» Κ.ΡΟΚΟΝΙΔΑ

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες ,
χαιρετίζουμε τη σημερινή συγκλονιστική σας παρουσία σ' αυτήν εδώ τη συγκέντρωση .
Δείχνει ότι οι παριανές και οι παριανοί έχουν συνειδητοποιήσει ότι κάποιοι στο όνομα της κερδοφορίας τους, προετοιμάζουν την καταστροφή του τόπου μας .
Για μια ακόμα φορά ο Παριανός λαός βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων .

Όταν οι πολιτικές αποφάσεις κινούνται στον αντίποδα των λαϊκών συμφερόντων, τότε ο λαός έχει μόνο μια επιλογή για να προασπίσει το δίκιο του , τον αγώνα .
Ένας αγώνας που θα είναι σκληρός και θα είναι μακρύς . 
Ένας αγώνας που θέλει δύναμη, μαζικότητα, επιμονή και υπομονή.  
 Ένας αγώνας που απέναντι του έχει τεράστια οικονομικά συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα.
 Ναι είναι αγώνας άνισος.

Οι «σειρήνες» μας καλούν να σκύψουμε το κεφάλι. Σαν σύγχρονοι ραγιάδες να πούμε «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». Να αποδεχθούμε τη δική τους πραγματικότητα.
Εμείς όμως ξέρουμε ότι έχουμε δίκιο.
Αυτό το δίκιο μας κάνει να ορθώνουμε το ανάστημά .
Δεν είμαστε μόνο απέναντι στα συμφέροντα των ενεργειακών πολυεθνικών ομίλων.
Είμαστε απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις και τα νομοθετήματα μιας εικοσαετίας που με περισσή φροντίδα και αγωνία διαμόρφωσαν το πλαίσιο ξεπουλήματος των νησιών στο κεφάλαιο και αγνοούσαν επιδεκτικά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις των τοπικών κοινωνιών .

Αντί λοιπόν αυτοί που με σπουδή νομοθετούσαν τόσα χρόνια κόντρα στα δικά μας συμφέροντα, να κουνούν σήμερα το δάχτυλο, να μας πουν καθαρά:
Στηρίζουν την ανάκληση της απόφασης Μανιάτη, που δίνει τη δυνατότητα καταστροφής του τόπου μας; Αν ναι, να πάρουν τις κατάλληλες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες .

Με τον ίδιο τρόπο αναμένουμε και τις κυβερνητικές αποφάσεις .
Καθαρές κουβέντες. Δεν μπορούν να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Αν όπως ισχυρίζονται είναι με τους νησιώτες και στηρίζουν τον αγώνα τους, αν συμφωνούν ότι οι σχεδιασμοί του παρελθόντος καταστρέφουν τα νησιά, αυτοί έχουν «το καρπούζι, αυτοί έχουν και το μαχαίρι». Τα άλλα είναι λόγια του αέρα.

Μην υποτιμούν τη νοημοσύνη των παριανών και των νησιωτών γενικότερα.
Είμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε  το δίκιο μας.
Είμαστε εδώ γιατί έχουμε καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί στο περιβάλλον, στην κοινωνία και την οικονομία του νησιού μας.
Η παρουσία μας σήμερα εδώ, δείχνει ότι δεν ξέραμε για τις ανεμογεννήτριες αλλά μάθαμε από αυτές που τοποθετήθηκαν στις Κάμαρες . 

-       Οι κυβερνητικές πολιτικές διαχρονικά, μετέτρεψαν το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας σε πανάκριβο εμπόρευμα για τα νοικοκυριά, με αποτέλεσμα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, πολλές οικογένειες,  να το στερούνται.
-      Διαμόρφωσαν συνθήκες παραπλάνησης του λαού με τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», εξασφαλίζοντας σε βάρος του με το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, συνθήκες μεγάλης κερδοφορίας για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα .

Είμαστε εδώ γιατί δεν θυσιάζουμε τον τόπο μας, την κληρονομιά μας, τη διαβίωσή μας, την υγεία μας.
Είμαστε εδώ γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε μετανάστες απ' τον τόπο μας

Αγωνιζόμαστε για να ανακληθούν οι άδειες εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στα νησιά μας.


Λέμε ναι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας,  με ένα άλλο κεντρικό σχεδιασμό, που θα ικανοποιεί τις ενεργειακές ανάγκες των νησιών, με φθηνό και επαρκές ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, με φροντίδα για το περιβάλλον, με ενεργειακή ασφάλεια και το απαραίτητο μόνιμο με σύγχρονα δικαιώματα, προσωπικό.

Λέμε Όχι στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα προς όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

 Σήμερα δεν τελειώσαμε.

Σήμερα αρχίζουμε με επιμονή, υπομονή, οργάνωση και λαϊκή ενότητα ένα αγώνα.

Θα συνεχίσουμε, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την τελική νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου