Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πάρο, στις 26/03/2017



    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ                                        Πάρος, 29 Μαρτίου 2017
       ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟ   


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια πρωτόγνωρη σε όγκο και αγωνιστική διάθεση συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Πάρο την Κυριακή 26/3. Ο παριανός λαός ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί, διατράνωσε την αντίθεσή του, στο ενδεχόμενο μετατροπής  της Πάρου σε βιομηχανική ζώνη εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Από μέρους της Επιτροπής Αγώνα εκπρόσωποι της, όπως ο Δήμαρχος Πάρου, ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου, η τοπική Εκκλησία, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.ά. αναφέρθηκαν στις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που θα έχει στον τόπο μας η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Μηνύματα συμπαράστασης στάλθηκαν από τους Δημάρχους Σύρου, Άνδρου, Νάξου και μικρών Κυκλάδων, Κύθνου, Μυκόνου, τοπικούς φορείς και συλλόγους και οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ και του ΚΚΕ. Παρόντες ήταν και χαιρέτησαν τη συγκέντρωση ο Δήμαρχος Αντιπάρου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιός.
Το μήνυμα των συγκεντρωμένων ήταν καθαρό, δεν θα αφήσουν να καταστραφεί το νησί τους στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και ζητούν να ανακληθεί η υπουργική απόφαση που δίνει τη δυνατότητα της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα νησιά της Πάρου, της Νάξου, της Άνδρου και της Τήνου. Είμαστε υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση τεραστίων διαστάσεων βιομηχανικού τύπου ανεμογεννητριών η τοποθέτηση και λειτουργία των οποίων θα βλάψει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων και την οικονομία των νησιών μας.
Ειδικά στο νησί της Πάρου, η σημερινή παραγόμενη ενέργεια από ΑΠΕ είναι της τάξης του 37,5%, και υπερκαλύπτει το ποσοστό του 20% σε ενέργεια που προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την επίτευξη της συμβολής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην τελική κατανάλωση ενέργειας ως το 2020, όπως αυτό απορρέει από την Οδηγία 2009/28/ΕΚ.
Επίσης το νησί της Πάρου, έχει αυτόνομο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το οποίο καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού και τροφοδοτεί με ρεύμα τα νησιά Νάξο, Αντίπαρο, Σχοινούσα , Σίκινο, Φολέγανδρο και Κουφονήσια.
Για το λόγο αυτό το συντονιστικό των Δημάρχων και η επιτροπή έχει ζητήσει το προσεχές διάστημα συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου